Rakovina, leukémie a jiné zdánlivě nevyléčitelné nemoci (Rudolf Breuss)

totální léčba rakoviny a jiných zdánlivě nevyléčitelných nemocí

K téhle knize jsem se dostala přes osobní zkušenost našeho dědy, kterému lékaři před třiceti lety diagnostikovali rakovinu močových cest. Tehdy slyšel od doktora verdikt, že mu močový měchýř bude odstraněn a „ušijí“ mu nový z dolní části střeva. Dědovi se moc nelíbila ani myšlenka na doživotní vývod exkrementů boční hadičkou ven z těla. Jenže termín operace již měl domluvený a zbývalo jen několik měsíců čekání, než se dostane na řadu. Tehdy mu přišla do rukou tato publikace.

Po jejím přečtení začal ihned držet „totální léčbu rakoviny“ podle zde uvedeného návodu. V podstatě se jedná o 42 dní trvající půst, při kterém se pije pouze zeleninová šťáva a bylinné čaje. Pevná strava žádná. Tou dobou ještě děda chodil do práce a babička mu každé ráno pasírovala přes plátno umixovanou šťávu z červené řepy, mrkve, celeru, ředkve a bramboru. K tomu do termosky lila šalvějový čaj s třezalkou. Děda tuhle drastickou dietu opravdu vydržel celou dobu čtyřiceti dvou dnů.

Nejhorší hlad a únavu prý cítil v prvních dnech, pak už si na to celkem zvykl. Další krize přišla s posledním týdnem. Zhubnul samozřejmě hodně, kolegové v zaměstnání se mu smáli, že mu žena nevaří, ale nikdo z nich nevěděl, co se děje. Děda říkal, že svalovou hmotu, kterou při dietě ztratil, už pak nikdy zcela nedohnal (nohy a ruce mu už zůstaly hubené). Ke konci procedury z něho s močí vyšla i nějaké černá zrníčka, o jejichž původu se dá spekulovat.

Nicméně dědův ošetřující lékař následně zažil velké překvapení, když na předoperačním vyšetření hledal, co se má odstranit – a nenašel nic. Rakovina zmizela … Vědecké vysvětlení na to asi žádné není.

Podle názoru pana Breusse, léčitele, který metodu vymyslel a poprvé úspěšně aplikoval již v roce 1950, se takto rakovinné buňky zničí vyhladověním.

Ať už je to jakkoliv, děda se uzdravil a smrtící diagnóza se mu už nikdy nevrátila. „Dostal od pánaboha“ tři desítky let plodného života navíc, kdy chodil do lesa, včelařil, zahradničil a užíval vnuků i pravnoučat.

Ostatně, nebyl jediný, kdo sám sebe takto vyléčil. Breussova kniha v českém vydání obsahuje i deník pana Dvořáka z Liberce, kterému se rozšířila metastáza rakoviny do uzlin v podpaží a následně na celý hrudník. Operace v jeho případě nebyla možná a on byl lékaři ponechán svému osudu. Tento muž z podještědí byl jedním z prvních u nás, který se touto metodou uzdravil.

! Autor knihy upozorňuje, že tato metoda se neslučuje se současným podáváním chemoterapie. Nenahrazuje odborné vyšetření a není návodem na ignorování lékařských postupů. Oba zmínění pánové ji vyzkoušeli teprve, když jim moderní medicína nedokázala pomoci a oni sami se rozhodli k její aplikaci.

I díky dědovu příkladu má pro mě tento způsob léčby velmi osobní význam. Četla jsem rozhovor s neurologem panem Martinem Tolarem (vydaný 2022), kde pan doktor doslova uvádí: „Hladovění je to nejlepší, co pro sebe lidé mohou udělat.“

On sám prý drží půst od sobotního večera do pondělního rána a bere to jako svoji pravidelnou meditaci. Dle jeho vyjádření se během hladovění v těle startují opravné a ozdravné procesy, které nám doslova prodlužují život. A to stojí za zvážení, ne?

Rakovina, leukémie a jiné zdánlivě nevyléčitelné nemoci, léčitelné přírodními prostředky (Rudolf Breuss) – podtitul: záznamy z tisíců zkušeností k blahu všeho lidstva na přání mnoha vyléčených pacientů a také na přání dobrých lékařů, nakladatelství Erika, 2008